De dagen worden zonniger én warmer. Tijd dus voor verkoelende ijsjes! Deze kiwi-ijslolly is een zomers feestje op een stokje. Lekker fris door de limoen, en tegelijkertijd zoet door de agavesiroop. Ice Ice Baby
Ingrediënten
voor 6 ijsjes
6 Zespri SunGold kiwi’s, geschild
2 limoenen, het sap
600 ml kokosmelk
2 el agavesiroop
Bereidingswijze
Doe vier kiwi’s, het limoensap, de kokosmelk en de agavesiroop in de keukenmachine en mix tot een glad geheel.
Snijd de overige twee kiwi’s in plakjes. Giet een klein laagje van het ijsmengsel in de ijsvormpjes en duw een kiwiplakje in elk van de vormpjes, zodat deze tegen de rand geplakt zit. Herhaal dit een aantal keer totdat er in elk vormpje 3 plakjes zitten en verdeel hierna het overige ijsmengsel over de vormpjes totdat deze tot ongeveer anderhalve centimeter onder de rand zijn gevuld.
Steek de ijsstokjes in de vormpjes en zet ze minimaal zes uur in de vriezer. Om de ijsjes uit de vormpjes te halen kun je deze even kort in warm water houden. Serveer direct.
Receptcredits: Zespri
Het bericht Lekker! Kiwi-ijslolly’s met kokosmelk en limoen verscheen eerst op Plantaardig.org.