Arabische, Egyptische of Syrische afkomst? Pita’s zouden zijn uitgevonden door Bedoeïenen, ook wel nomaden van de woestijn genoemd. Hoog tijd om de keuken in te duiken nu dit mysterie is ontrafeld! Op het menu staan goedgevulde pita’s met sla, ingelegde rode ui, een yoghurt-knoflook saus en… jackfruit balletjes van Rootzz of Nature.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 pitabroodjes
2 verpakkingen Rootzz of Nature Jackfruit Balletjes
1⁄2 komkommer, in dunne plakken
100 g sla, grofgehakt
zonnebloemolie
voor de ingelegde rode ui
2 rode uien, in dunne ringen
75 ml appelazijn
75 ml water
1⁄2 el suiker
voor de yoghurtsaus
2 teentjes knoflook, geperst
1⁄2 citroen, het sap
200 g yoghurt
15 g verse peterselie, grof gehakt
1 tl gemalen komijn
1⁄2 tl chilivlokken
1⁄2 tl kurkuma
zoet en peper
Bereidingswijze
Ingelegde ui:
Start met het maken van de ingelegde rode ui. Breng het water, appelazijn en de suiker in een steelpan aan de kook.
Doe de gesneden rode uien in een luchtdicht bakje en giet het mengsel eroverheen.
Laat het kort afkoelen, sluit het bakje af en laat minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Yoghurtsaus:
Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, komijn, kurkuma, knoflook, chilivlokken, het citroensap en een deel van de peterselie met elkaar te mengen.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Pitabroodjes:
Bereid de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak de Rootzz of Nature Jackfruit Balletjes 3-4 minuten hoge temperatuur.
Snijd de pita open en vul met sla, komkommer, ingelegde rode ui, Rootzzz of Nature Jackfruit Balletjes en de saus.
Garneer met de overgebleven peterselie en serveer.
Receptcredits: Rootzz of Nature
Het bericht Gevulde pita met jackfruit balletjes verscheen eerst op Plantaardig.org.