Op 21 oktober is het Nacho Day en dat vieren we met de smaakvolle #nachochallenge. Met dit recept van Leonie ter Veld (Gewoon wat een studentje s’avonds eet) laten we je zien hoe jij deze challenge aan kan gaan en een ultieme en goedgevulde nacho toren bouwt. Doe jij met ons mee?
Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen
Ingrediënten nacho toren:
1 zak Santa Maria Nacho Chips (475gr)
1 bakje Santa Maria Dip Nacho Cheese Style
1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
1 potje Santa Maria Green Jalapeños
8 plakjes cheddar
1 groene paprika
1 rode paprika
400 g vega kip, Pulled Oats of gebakken aubergine
1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
50 g zure room
Ingrediënten dips/toppings
1 zakje Santa Maria Guacamole Dip Mix
2 avocado’s
1 zakje Santa Maria Dip Mix Cheese
125gr zure room
Verse peterselie
Wat heb je verder nodig?
Een hittebestendig diep, rond voorwerp om de toren in op te bouwen (bijvoorbeeld een conservenblik, een beschuitbus, een keukengerei-houder of een voorraadpot). Let op dat het item hittebestendig moet zijn (120°C in de oven).
Heb je geen hittebestendige tool? Dan kan je de ingrediënten voor de nacho toren ook eerst in de oven warm maken (op een bakplaat) en vervolgens opbouwen in het blik zodat het blik zelf niet in de oven hoeft.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 120°C.
Kook de twee kipfilets in 15 minuten gaar in een pan met kokend water. Trek de kipfilet vervolgens uit elkaar met twee vorken. Meng de kip met de Taco Seasoning Mix en een scheutje olie en meng goed door elkaar. Kies je vandaag voor vega? Volg dan de aanwijzingen op de verpakking en meng het vega product met de Taco Seasoning Mix.
Snijd de paprika’s in kleine stukjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie totdat ze een beetje bruin kleuren.
Pureer in een kommetje 2 avocado’s en voeg de inhoud van het zakje Dip Mix Guacamole toe. Zet het kommetje met guacamole apart.
Meng in een kommetje de zure room met de inhoud van het zakje Dip Mix Cheese. Zet het kommetje apart.
Pak het blik, de Nacho Chips, Dip Nacho Cheese Style, het (vega) vlees, de Chunky Wrap Salsa, de Green Jalapeño, de cheddar, paprika en een deel van de zure room (50 gram).
Bouw de toren als volgt op in het hittebestendige voorwerp:
1. Een laag Nacho Chips
2. Een laag Dip Nacho Cheese Style
3. Een laag Nacho Chips
4. Een laag Chunky Wrap Salsa Mild
5. Een laag Nacho Chips
6. Leg bovenop de laag Nacho Chips 4 plakjes cheddar en de gegrilde paprika’s
7. Een laag Nacho Chips
8. Een laag pulled (vega) kip (of een ander vegetarisch alternatief)
9. Een laag Dip Nacho Cheese Style
10. Een laag Nacho Chips
11. Een laag zure room (50 gram) met daarbovenop jalapeños (naar smaak).
12. Een laag Nacho Chips en de overige plakjes cheddar
Zet het blik 10 minuten op 120°C. in de oven.
Haal het blik voorzichtig uit de oven. Leg een groot bord of snijplank ondersteboven op het blik. Keer het blik en het bord gezamenlijk om zodat het blik ondersteboven op het bord komt te staan. Haal het bord weg en schuif het blik voorzichtig van de nacho toren af. Daar is je nacho toren!
Top de toren af met de verse peterselie. Serveer met de zelfgemaakte guacamole en de kaasdip. Smakelijk!
Credits: Santa Maria x Leonie Ter Veld (Gewoon wat een studentje s’avonds eet)
Het bericht Recept: Nacho toren met pulled vega kip, cheddar en jalapeño #nachochallenge verscheen eerst op Plantaardig.org.