Albert Heijn introduceert deze week als eerste supermarkt een volledig plantaardige variant van het bekende kaasbroodje. Het kaasbroodje, een klassieker binnen het hartige segment, is nu als 100% vegan alternatief verkrijgbaar bij AH To Go. Het idee voor de ontwikkeling van de snack is ontstaan in samenwerking met partners Violife en De Graaf Bakeries. De introductie sluit aan bij de wens van Albert Heijn om het assortiment te vergroten voor de steeds groter groeiende groep vegans en flexitariërs die omwille van het milieu, dierenwelzijn of hun gezondheid minder of geen dierlijke producten eten. Het Violife vegan broodje Gouda flavour is vanaf nu voor €2,00 verkrijgbaar bij alle AH To Go vestigingen in Nederland.
100% plantaardig, 100% smaak
Het Violife vegan broodje Gouda flavour wordt gemaakt met bladerdeeg waarbij de roomboter is vervangen door plantaardige margarine. Uiteraard is de kaas ook niet van dierlijke afkomst, deze is vervangen door Violife Gouda flavour geraspt, een smeuiig vegan alternatief voor kaas van plantaardige pionier Violife. Hoewel het product volledig plantaardig is, hoeven bewuste snackers niet bang te zijn in te leveren op smaak.
Alisha van Geest, Brand Manager Violife: “We weten dat veel consumenten niet verwachten dat kaas, room en boter op plantaardige basis écht lekker zijn. Violife bewijst graag het tegendeel door met volledig vegan producten te overtuigen op smaak en performance. Dat is met dit vegan alternatief op het kaasbroodje niet anders, die net zo lekker knapperig en hartig is, maar dan met minder impact op het milieu. Laat je overtuigen en kies eens voor vegan, ook als je zelf geen vegan bent. Je gelooft vast niet dat de snack 100% plantaardig is.”
Innovatief binnen banketschap
Christel van Zalk, Category Development Manager bij De Graaf Bakeries: “De consument kiest, ook binnen banket, steeds vaker voor verantwoordelijkere en betere producten: duurzamer, gezonder en met liefde voor lokaal. Tegelijkertijd draait binnen deze categorie alles in eerste instantie om smaak. We hebben met trots samengewerkt met de marktleider van plantaardige alternatieven voor kaas om tot een innovatieve ontwikkeling te komen binnen het banketschap.”
Judith van der Laan, Merchandiser bij Albert Heijn: “Albert Heijn breidt het assortiment vegetarische en vegan producten elke dag verder uit. Steeds meer consumenten zijn nu flexitariërs en kiezen vaker voor plantaardige alternatieven. En dat is zeker niet anders voor de to go shopper, die altijd onderweg is.”
Het bericht Albert Heijn introduceert het eerste vegan alternatief op het kaasbroodje verscheen eerst op Plantaardig.org.