Komen er gasten langs voor de kerstbrunch dit jaar en wil je hen verrassen met iets bijzonders? Verwerk dan op gemakkelijke wijze fruit in een ricottataart met behulp van voorgesneden meloen, ananas, appel en druif. Deze prachtige taart is heerlijk smeuïg, zit boordevol fruit en is eenvoudig te bereiden. Een echte aanwinst op de kersttafel!
Ingrediënten
Voor 1 taart
3 eieren
1 verpakking (550 g) AH verse meloen, ananas, appel en druif
1 sinaasappel, het sap en de rasp
250 g ricotta
175 g tarwebloem
175 g kristalsuiker
100 g roomboter
2 el amandelschaafsel
1 el poedersuiker
2 tl bakpoeder
1 tl baking soda
¼ tl zout
Benodigdheden
taartvorm Ø18-20 cm
handmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng met een handmixer de roomboter en suiker tot een romig geheel.
Voeg de ricotta, het zout, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en roer dit goed door.
Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft kloppen en klop het geheel tot de eieren zijn opgenomen.
Voeg de bloem, bakpoeder en baking soda toe en meng dit door het beslag.
Roer een eetlepel bloem door twee derde van het fruit en meng dit vervolgens voorzichtig door het beslag.
Vet een taartvorm in en giet het beslag erin. Verdeel het overgebleven fruit over de bovenkant van de taart. Verdeel halverwege de baktijd het amandelschaafsel over de taart.
Bak de taart in 70-80 minuten in het midden van de oven totdat deze gaar is en goudbruin kleurt. Controleer of de taart klaar is door er met een satéprikker in te prikken, deze zou er schoon uit moeten komen. Wordt de taart te bruin van kleur? Gebruik dan aluminiumfolie om de taart af te dekken om verdere verkleuring te voorkomen.
Haal de taart uit de oven en laat ‘m afkoelen voordat hij geserveerd wordt. Garneer met poedersuiker.
TIP: deze fruitbowl is ook perfect voor een lekkere fruitpunch!
Het bericht Kerst recept: Ricottataart met fruit verscheen eerst op Plantaardig.org.