Hartige pancakes met Pulled Oats® en avocado

Begin jij de dag graag goed met een lekker en voedzaam ontbijt, ook tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel? Dan moet je deze hartige pancakes met Pulled Oats en heerlijke toppings zeker eens proberen! Eet smakelijk!

Ingrediënten
voor 2 personen
voor de pancakes
½ banaan of 4 el suikervrije appelmoes
½ tl vanille-extract
120 gram havermeel
150 ml amandeldrink
1 tl bakpoeder
kokosolie, om in te bakken

voor de Pulled Oats
100 gram Pulled Oats® Naturel
1 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak
2 el olijfolie

voor de topping
½ avocado
½ limoen, het sap
4 el plantaardige variatie op kwark
lente-ui, fijngesneden
rode peper, fijngesneden
handje koriander
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
ahornsiroop (optioneel)

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en laat dit 5 minuten staan. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de pancakes, gebruik 2 eetlepels beslag per pancake.
Verhit olijfolie in een andere pan en bak de Pulled Oats krokant.
Voeg paprikapoeder en zout en peper aan de Pulled Oats toe en bak kort mee.
Prak de avocado fijn, voeg sap van de halve limoen en het knoflookpoeder toe, breng het op smaak met zout en peper en meng goed.
Hak de koriander fijn, voeg toe aan de plantaardige variatie op kwark, breng het op smaak met zout en peper en meng goed.
Stapel de pancakes op elkaar en top af met de geprakte avocado, Pulled Oats en frisse plantaardige variatie op kwark. Garneer met de fijngesneden lente-ui, rode peper en eventueel ahornsiroop.
Receptcredits: Gold&Green

Het bericht Hartige pancakes met Pulled Oats® en avocado verscheen eerst op Plantaardig.org.