Veel kruiden en specerijen zijn goede bronnen van phytonutriënten. Dit zijn voedingsstoffen die je diversiteit in je darmflora ondersteunen en een positieve invloed hebben op je gezondheid. Daarom hebben we het gehakt in deze puntpaprika’s extra veel smaak gegeven, dat is niet alleen lekker maar ook goed voor je!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking Meatless Farm Gehakt
8 puntpaprika’s
200 g zilvervliesrijst
1 el baharat kruiden
1 courgette, in blokjes
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
50 g zwarte olijven, in ringen
100 g vegan feta
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe enkele eetlepels olie in een pan met een anti-aanbaklaag en verwarm op matig tot middelhoog vuur. Schep het gehakt regelmatig om gedurende zo’n 12-15 minuten.
Voeg de baharat kruiden, courgette, cherrytomaatjes en olijven toe aan het gehakt. Bak nog zo’n 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de vegan feta over de gevulde paprika’s. Bak voor 10 minuten in de oven. Serveer warm.
Wist je dat?
Er duizenden verschillende phytonutriënt samenstellingen zijn? Elk van deze ondersteunt ons lichaam op zijn eigen, unieke manier!
Het bericht Recept: Gevulde puntpaprika met rijst, gehakt en vegan feta verscheen eerst op Plantaardig.org.