Word jij ook zo blij van kleurrijke gerechten? Serveer deze vrolijke fajitas voor een lekkere Tex Mex lunch op school of werk! Deze gevulde groenten tortilla’s met (vegetarische) kip en mango zijn een geweldig recept voor in de lunchtrommel. Leuk om te maken met kinderen, boordevol groenten en geschikt voor het hele gezin!
Ingrediënten
Voor 4 personen
400-500 g (vegetarische) kipreepjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix
50 g zwarte bonen uit blik of stazak
1 little gem
1 eetrijpe mango
2 eetrijpe avocado’s
2 limoenen
8 Santa Maria Bieten Tortilla’s
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de (vegetarische) kipreepjes lichtbruin.
Voeg vervolgens de uien toe en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de Santa Maria Fajita Seasoning Mix toe en schep het geheel goed om zodat de kruiden alle reepjes goed bedekken. Bak de mix een paar minuten mee en zet daarna het vuur uit.
Giet het blikje bonen af, spoel na met koud water en laat uitlekken. Pluk de blaadjes little gem, was deze en laat goed uitlekken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit weg. Leg plat op een snijplank en snijd de mango in schuine dunne plakjes. Lepel de avocado’s uit en prak het vruchtvlees in een kommetje. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe en roer goed door om verkleuring te voorkomen.
Verwarm de Santa Maria Bieten Tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Besmeer elke tortilla in het midden met de geprakte avocado. De onderkant, die je gebruikt om te vouwen, kun je leeg laten. Beleg de tortilla achtereenvolgens met een blaadje little gem sla, het kipmengsel, een paar plakjes mango en top af met zwarte bonen. Vouw vervolgens de fajitas met kip en mango dicht.
Gebruik eventueel een cocktailprikkertje om de groente tortilla na het vouwen vast te zetten en stop de fajitas in de lunchtrommel.
Credits: Santa Maria
Het bericht Recept: Kleurrijke fajitas met (vegetarische) kip en mango verscheen eerst op Plantaardig.org.