De herfst is aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijke herfstgerechten. Deze Tilda volkoren herfstsalade is 100% plantaardig en daarmee vieren we op kleurrijke wijze World Vegan Month. Deze salade met pompoen, walnoten en vegan feta is voedzaam, gevarieerd, smaakvol en makkelijk klaar te maken!
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g Tilda volkoren Basmati rijst
500 g gemengde bladsla
nofollow400 g flespompoen
200 g vegan feta, in blokjes
nofollow40 g walnoten
nofollow2 el pompoenpitten
nofollowsnuf grof zeezout
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd deze in grove blokjes.
Je kunt de pompoen op twee manieren bereiden, zie hieronder:
Stomen: breng water in een stoompan aan de kook en stoom de pompoenblokjes 10 minuten.
Koken: kook de pompoen 5 minuten en bak vervolgens op 200 graden 15 minuten in de oven.
Voeg de pompoen toe aan de gemengde bladsla.
Verwarm de Tilda rijst volgens de instructies op de verpakking.
Breek in de tussentijd de walnoten in kleine stukjes, doe dit ook met de vegan feta.
Bak de pompoenpitten 2 minuten in een droge koekenpan op medium hitte.
Voeg vervolgens alles bij elkaar in een grote kom. Eet smakelijk!
Fotocredits: Tilda
Het bericht Recept: Volkoren rijstsalade met pompoen en vegan feta verscheen eerst op Plantaardig.org.