Deze Italiaanse klassieker staat bij veel mensen regelmatig op tafel. Gelukkig kan dat nu ook 100% plantaardig! Door het gehakt te vervangen door linzen en een plantaardig alternatief voor kaas te gebruiken, maak je dit gerecht plantaardig én superlekker! Zo wordt de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wel erg makkelijk!
Ingrediënten
voor 6 personen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 wortel, geraspt
100 g Violife Prosociano Grated
500 g spaghetti
400 g tomatenblokjes
250 g linzen
150 g champignons, in blokjes
600 ml groentebouillon
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1 tl kaneel
rozemarijnblaadjes, gehakt
een handvol verse basilicum
zout en peper
Bereidingswijze
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons zachtjes goudbruin. Haal de champignons daarna uit de pan en zet apart.
Verhit in dezelfde pan nog wat olijfolie en fruit de uien met de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de wortels en bleekselderij toe en roer goed door. Roer de tomatenpuree, rozemarijn, kaneel, zout en peper door het mengsel. Voeg als laatste de champignons toe aan de pan, samen met de tomatenblokjes, linzen en de groentebouillon.
Dek de pan af met de deksel en breng zachtjes aan de kook. Laat 30 minuten koken.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en besprenkel met wat olijfolie.
Is de saus goed ingedikt? Roer dan een deel van de basilicum erdoor.
Serveer de pasta met de linzen Bolognese saus en met geraspte Violife Prosociano. Garneer met basilicumblaadjes.
Receptcredits: Violife
Het bericht Spaghetti Bolognese extra change verscheen eerst op Plantaardig.org.